Testamenttilahjoitus

Tee testamenttilahjoitus Pirkanmaan Hoitokodille

Pirkanmaan Hoitokotia ylläpitää voittoa tavoittelematon Syöpäpotilaiden Hoitokotisäätiö sr. Saattohoitokodin taloudellisen perustan muodostavat hoito- ja potilasmaksut sekä yksityisiltä ihmisiltä, yrityksiltä ja yhteisöiltä saatavat lahjoitukset.

Testamenttilahjoitus on merkittävä arvostuksen osoitus työllemme

Yksi tärkeä lahjoitusmuoto on testamenttilahjoitus. Se on merkittävä arvostuksen ja luottamuksen osoitus työllemme. Yleishyödyllisenä säätiönä meidän ei tarvitse maksaa perintöveroa, joten lahjoitettu omaisuus päätyy lyhentämättömänä saattohoidon tukemiseen.

Saattohoidimme vuonna 2021 lähes 300 ihmistä. Jokaista potilasta kohden hoidamme noin viittä ihmistä.

Lahjoitusten avulla pystymme toteuttamaan potilaille ja heidän läheisilleen maksutonta tukea, kuten sururyhmiä, muisteluiltoja ja potilaiden virkistystoimintaa.

Testamentilla ilmaiset oman tahtosi

Testamentin teko ei kysy ikää. Hyvin laadittu testamentti selkeyttää asioita ja voi säästää läheiset hankalilta selvittelyiltä. Samalla varmistat, että omaisuutesi jaetaan omien arvojesi mukaisesti.

Testamentti on hyvä aina tehdä asiantuntijan kanssa tai vähintään tarkistuttaa juristilla. Vain näin varmistat, että tahtosi varmasti toteutuu ja vältät turhat riidat kuolemasi jälkeen.

Testamentissasi voit määrätä, että koko omaisuutesi, tietty osa siitä tai esimerkiksi yksittäinen arvoesine tai asunto-osake siirtyy kuoltuasi haluamasi tahon omistukseen. Testamentti kannattaa laatia, jos haluat, että omaisuutesi jaetaan kuolemasi jälkeen toisin, kuin laki automaattisesti määrää.

Voit tehdä uuden testamentin vanhan tilalle milloin tahansa, jos elämäntilanteesi muuttuu.

Muista hoitokotiamme testamentissasi – lakimiehemme auttaa

Haluatko muistaa Pirkanmaan Hoitokotia testamentissasi tai tarvitsetko apua perukirjan laadinnassa? Yhteistyökumppanimme Asianajotoimisto Tempo Oy laatii testamentin puolestasi.

Testamentti on testamentintekijälle maksuton. Haluamme tällä tavalla kiittää saamastamme tuesta.

Jos haluat muistaa meitä testamentissasi, ota yhteyttä suoraan Pirkanmaan Hoitokodin testamenttiasioista vastaavaan lakimieheen:

OTM Kristina Holmqvist, kristina.holmqvist@tempolaw.fi, p. 040 848 7482.

Jos haluat jutella testamenttilahjoituksesta Pirkanmaan Hoitokodin edustajan kanssa, yhteyshenkilömme testamenttiasioissa on talouspäällikkö Jon Gorschelnik, jon.gorschelnik@pirkanmaanhoitokoti.fi, p. 03 311 74 240 (vaihde).

Haluatko tietää, mitä testamenttilahjoitus hoitokodille käytännössä tarkoittaa? 

Lue Pirkanmaan Hoitokodin entisen johtajan Anu Kartovaaran bloggaus
Kiitos testamenttilahjoittaja – olet meille olemassa joka päivä.