Saattohoidon tutkimus

Saattohoidon tutkimus Pirkanmaan Hoitokodissa

Pirkanmaan Hoitokotia ylläpitään voittoa tavoittelematon Syöpäpotilaiden Hoitokotisäätiö. Säätiö tukee myös parantumattomasti sairaan potilaan hoitoon liittyvää tutkimustyötä.

Hoitokoti tekee säännöllisesti tutkimusyhteistyötä eri alojen akateemisten tutkijoiden ja jatko-opiskelijoiden kanssa. Kannustamme myös omaa henkilökuntaamme ja harjoitteluaan meillä suorittavia opiskelijoita saattohoidon tutkimukseen ja saattohoitoon liittyvien opinnäytetöiden tekemiseen.

Kun tutkimus liittyy suoraan potilaisiimme, ohjaamme tutkijan aluksi kääntymään Pirkanmaan sairaanhoitopiirin eettisen työryhmän puoleen tutkimusluvan ohjeistuksia varten.

Olemme osa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin Palliatiivista keskusta. Keskus osallistuu palliatiivisen hoidon ja lääketieteen opetukseen ja koulutukseen sekä tekee alan tutkimusta yhteistyössä Tampereen yliopiston ja Tampereen ammattikorkeakoulun kanssa.

Mietitkö tutkimuksen tekemistä?

Tutkimustoiminnan vastuuhenkilö Pirkanmaan Hoitokodilla on johtaja Hanna Hävölä. Toivotamme lämpimästi tervetulleeksi myös esim. teknologiaan, viestintään ja hallintoon liittyvät tutkimusaiheet.

Lääketieteellisissä tutkimuksissa yhteyshenkilö on ylilääkäri Tarja Korhonen.

Tältä sivulta löydät myös lääketieteellisiin tutkimuksiin olevat lupapohjat.

Tutustu myös konsultaatio- ja koulutustarjontaamme ammattilaisille ja asiantuntijoille.

Esimerkkejä saattohoidon tutkimuksesta yhteistyössä Pirkanmaan Hoitokodin kanssa

Pranteri, Noora (2021): Lapsen psykososiaalinen tukeminen vanhemman saattohoidon aikana.

Jenna Järvinen (2021): Kohdeorganisaation kustannuslaskennan kehittäminen: Case: Pirkanmaan Hoitokoti.

Karoliina Anttila & Kupi, Sinituulia (2018): Saattohoidossa työskentelevän henkilökunnan työhyvinvointi.

Johanna Colliander (2009): Suomalaisten saattohoitokotien vapaaehtoistyöntekijät ja heidän työhyvinvointinsa.

Juho T Lehto, Sirpa Leivo-Korpela, Tarja Korhonen, Heidi A Rantala, Hanna Raunio, Tiina Lyly-Yrjänäinen, Lauri Lehtimäki: Mouthpiece ventilation in the management of dyspnea: A single-arm pilot study.