Ajankohtaista

Etsimme lapsi- ja perhetyön osaajaa saattohoitoon

 

Pirkanmaan Hoitokoti pitämä palliatiiviseen hoitoon ja saattohoitoon erikoistunut 24- paikkainen yksikkö Tampereella. Toteutamme vaativan erityistason saattohoitoa sekä vuodeosasto- että kotihoitona. Pirkanmaan Hoitokoti on Suomen suurin ja vanhin saattohoitoon erikoistunut toimija (www.pirkanmaanhoitokoti.fi). Toimimme osana Tays Palliatiivista keskusta.

Osana hoitoa huomioimme myös potilaan läheiset ja tuemme paitsi surussa ja luopumisessa, myös uudelleenohjautumisessa heidän läheisensä kuoleman jälkeen. Suruperhe voi hakeutua tukemme piiriin lääkärin lähetteellä myös potilaan kuoleman jälkeen. Tukimuotojamme ovat yksilökeskustelut ja erilaiset vertaistuen ryhmät. Erityisenä läheisten tukemisen painopistealueena toteutamme lasten ja nuorten kanssa tehtävää työtä.

Etsimme nyt uutta psykososiaalisen tuen päällikköä puolipäiväiseen työsuhteeseen 2.8.2021 alkaen. Vastuualueena on potilaiden ja läheisten tukeminen kuoleman kohtaamisessa erilaisten ryhmätoimintojen ja yksilötyöskentelyn kautta. Lisäksi tehtävässä edellytetään valmiuksia työn kehittämiseen ja toimimiseen kouluttajan tehtävissä. Psykososiaalisen tuen päällikkö toimii tiiviissä yhteistyössä Hoitokodin sosiaalityöntekijän ja muun moniammatillisen työryhmän kanssa. Yhtenä osa-alueena korostuu potilaiden eksistentiaalisen ahdistuksen hoito sekä henkisiin ja hengellisiin tarpeisiin vastaaminen. Sairaalasielunhoidolliset valmiudet katsotaan eduksi.

Tehtävän pätevyysvaatimuksena on psykologin, psykiatrin, psykiatrisen sairaanhoitajan tai Valviran vahvistaman psykoterapeutin koulutus. (STM:n laatukriteereissä annetut pätevyysvaatimukset vaativan erityistason saattohoidossa toteutettavaan työhön). Tehtävän menestyksekäs hoitaminen edellyttää kokemusta lasten ja nuorten kanssa toteutetusta työskentelystä. Noudatettava työaikamuoto on jaksotyö ja tehtävä on puolipäiväinen 50% työajalla. Tehtävissä edellytetään Hoitokodilla työskentelyä 2-3 päivänä viikossa sopimuksen mukaan. Ryhmätoimintojen vuoksi työtä on aika-ajoin myös ilta-aikaan.

Työsi tueksi saat kokeneen, syvällistä erityisosaamista omaavan ja sitoutuneen moniammatillisen tiimin. Teet työtä ketterässä organisaatiossa, kehitysmyönteisessä ilmapiirissä. Työajat ovat neuvoteltavissa yksilöllisesti. Tehtävä antaa hienon mahdollisuuden olla kärkijoukossa kehittämässä erityisen vaativan saattohoidon palveluita Suomessa.

Vapaamuotoiset hakemukset ansioluetteloineen: 18.4.2021 mennessä sähköpostilla: anu.kartovaara(at)pirkanmaanhoitokoti.fi

Lisätiedot: Anu Kartovaara puh: 050 364 61 81

 

Keittiöalan tekijä, tule meille kesätöihin!

 

Haemme kesäksi moniosaajaa laitospalveluiden erilaisiin tehtäviin. Ensisijaisesti etsimme keittiöalan osaajaa, joka pystyisi omassa työvuorossaan vastaamaan hoitokotimme aterioiden valmistuksesta. Tehtäviin kuuluu myös vuodeosaston ja potilashuoneiden siivousta. Osastovuoroissa avustat tarvittaessa potilaiden ruokailuissa, mutta varsinaista hoitotyötä tai siihen osallistumista työtehtäväsi eivät sisällä.

Työvuorot ajoittuvat klo 6-20 ja työskentely meillä edellyttää valmiutta myös viikonlopputyöhön.

Teemme työtämme täydellä sydämellä erityisessä ympäristössä. Työssäsi tarvitsetkin hyviä vuorovaikutustoja, hienotunteisuutta ja tilannetajua. Toimit sujuvasti ryhmässä, jossa työtä ja tehtäviä jaetaan tilanteen mukaan joustavasti.

Etsimme ensisijaisesti kesälomiemme sijaista ajalle 1.7.-22.8.2021 mutta sopivan osaajan löydyttyä työtä on todennäköisesti tarjolla syksylläkin vähintään osa-aikaisesti erilaisten muiden sijaisuuksien muodossa.

Täytämme tehtävän sopivan henkilön löydyttyä, joten älä epäröi laittaa hakemustasi. Hakea voit sähköpostitse, viimeistään 18.4. mennessä: anu.kartovaara(at)pirkanmaanhoitokoti.fi

Jos kaveripiirissäsi on meille sopivaksi tietämäsi tekijä, niin vihjaathan avoimesta paikastamme myös hänelle, kiitos.

 

 

 

Sururyhmä on tarkoitettu Pirkanmaan Hoitokodin piirissä läheisensä menettäneille.

Sururyhmä on suljettu vertaistukiryhmä, johon otetaan 7 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Sururyhmä järjestetään Pirkanmaan Hoitokodissa.

Sururyhmässä jaetaan yhdessä luopumisen yksilöllisiä polkuja, käsitellään surun olemusta ja muistellaan. Lisäksi pohdimme olemassaolon kysymyksiä ja etsimme voimavaroja sekä rohkeutta tulevaisuuteen.

 

Sururyhmä kokoontuu seuraavasti:

ti 20.4. klo 17:00 – 19:00

ti 27.4. klo 17:00 – 19:00

Väliviikko

ti 11.5. klo 17:00 – 19:00

ti 18.5. klo 17:00 – 19:00

ti 25.5. klo 17:00 – 19:00

Väliviikko

ti 8.6. klo 17:00 – 19:00

ti 15.6. klo 17:00 – 19:00

 

Ryhmäläisten on tarkoitus osallistua kaikkiin tapaamisiin. Suosittelemme, että läheisen kuolemasta on kulunut aikaa vähintään kolme kuukautta. Osallistuminen ryhmään on maksutonta. Sururyhmän ohjaajina toimivat terapeutti Satu Marttila ja sairaanhoitaja Martta Holmevaara.

Ilmoittauduthan puhelimitse numeroon 03 311 74240/sihteeri (arkisin klo 8.00 -15.00) viimeistään 31.3.2021 mennessä.

Covid-19 tiedote 12.2.2021

 

Hoitokodin toiminta epidemia-aikana:

Emme järjestä minkäänlaisia tilaisuuksia, koulutuksia tai kokouksia Hoitokodilla. Päiväkeskuksen ja kirpputorin pidämme suljettuna. Tavoitteena on rajoittaa Hoitokodilla asioivien henkilöiden määrä minimiin, jotta potilaamme ja välitöntä hoitotyötä tekevä henkilöstö säästyisivät tartunnoilta. Nämä rajoitustoimet ovat voimassa nykyisellä päätöksellä toukokuun loppuun asti.

Sururyhmät, leskien ryhmät ja läheisten keskusteluryhmät, jotka ovat kooltaan pieniä, kokoontuvat myös kevään aikana sovitusti. Ryhmissä noudatetaan huolellisesti varotoimenpiteitä.

Läheisten vierailuohjeet Hoitokodilla, pävitetty tiedote 12.2.2021

Seuraamme jatkuvasti epidemiatilannetta ja noudatamme THL:n ja PSHP:n infektiolääkärin kulloinkin voimassa olevaa ohjeistusta.

  • Vierailijoita voi tulla korkeintaan 3 kerralla, vain silloin pystymme mahdollistamaan riittävät turvavälit.
  • Vierailethan tiloissamme vain täysin terveenä ja oireettomana.
  • Jos olet altistunut tai karanteenissa, jääthän kotiin.
  • Olethan tarkka: käsihygieniasta tulee huolehtia.
  • Pidäthän 1-2 metrin turvavälin muihin potilaisiin ja henkilökuntaan.
  • Vierailut toteutetaan kokonaisuudessaan potilashuoneessa: potilaan kanssa ei oleskella yhteisissä tiloissa ja puhelut mennään puhumaan tarvittaessa ulos.
  • Ethän asioi hoitajien kanslian ovella. Hoitajakutsupainikkeesta painamalla saa kutsuttua vuorossa olevan hoitajan potilashuoneeseen myös keskustelua varten.
  • Käytäthän koko vierailun ajan kirurgista suu-nenäsuojaa.

Tässä ikävässä tilanteessa toivomme kaikilta vastuullisuutta ja ymmärtämystä. Päivitämme ohjeistuksia tilanteen mukaan.

Lisätiedot: Anu Kartovaara, johtaja puh: 050 364 6181

****************************************************************

Elämän tähden - tunnustuspalkinto Pirkanmaan Hoitokodille

 

Elämän tähden –tunnustuspalkinto on myönnetty ensimmäisen kerran vuonna 2012, kun Tampereen yliopistollinen sairaala täytti 50 vuotta.

Tays 50-vuotta juhlatoimikunta esitti sairaanhoitopiirin hallitukselle, että tunnustuspalkinto myönnetään joka toinen vuosi terveydenhuollon eteen tehdystä työstä. Palkinnon ovat aiemmin saaneet: vuonna 2012 Pirkanmaan syöpäyhdistys ry, 2014 Sairaalaklovnit ry, 2016 professori Kaija Holli ja 2018 sairaalaneuvos Maarit Tammisto.

Tunnustuspalkinnon myöntämistä varten perustettu työryhmä tekee ehdotuksen sairaanhoitopiirin hallitukselle tahosta tai henkilöstä, jolle tunnustuspalkinto myönnetään.

Sairaanhoitopiirin hallitus päättää tunnustuspalkinnon saajasta. Päätöksen perusteluissa todetaan:

"Pirkanmaan hoitokodin työssä korostuvat lämpö, ihmisyys ja välittäminen niin potilaita ja omaisia kuin ammattilaisia ja vapaaehtoisa kohtaan. Tällaisen toimintamallin pitäisi olla tavoitteena jokaisessa terveydenhuollon yksikössä. " 

Kiitämme saamastamme huomionosoituksesta.

 

 

Nuorten sururyhmä läheisensä menettäneille 15-19- vuotiaille

 

Kokoonnumme yhteensä 7 kertaa tiistai-iltaisin talvella 2021. Jokaisella kerralla on eri teema, jota pääset käsittelemään yhdessä toisten nuorten kanssa. Sururyhmä on suljettu ryhmä, joka tarkoittaa sitä, että osallistujat osallistuvat jokaiseen tapaamiskertaan ja uusia ryhmäläisiä ei oteta alun jälkeen. Luottamuksellinen yhdessä olo ja vertaistuki ovat tärkeitä periaatteita ryhmässä.

Keskustelemme saattohoidosta, kuolemasta, elämän merkityksestä, erilaisista tunteista ja kehollisista tuntemuksista suruun liittyen. Jutellaan myös siitä, miten elämää voi jatkaa menetyksen jälkeen ja miten kaverit ovat olleet mukana. Pohdimme, miten muistoja voi pitää yllä, saako iloita, mitä huolia matkalla on tullut ja voiko niitä jakaa. Käytämme keskustelun lisäksi musiikkia, piirtämistä, hengitys harjoituksia, muistokivien maalausta jne keinoina ilmaista itseämme.

Ole rohkea ja lähde mukaan!

Tapaamiskerrat ovat tiistai-iltaisin klo 17:00-18:30

26.1., väliviikko, 9.2., 16.2., 23.2., hiihtoloma, 9.3., 16.3., 23.3.

Ohjaajina toimivat terapeutti Satu Marttila sekä sairaanhoitaja Martta Holmevaara Ilmoittautua voit osoitteeseen satu.marttila@pirkanmaanhoitokoti.fi

tai WhatsApp 044-4729460/Satu ilmoittauduthan perjantaihin 8.1.2021 mennessä.

Ryhmä on maksuton

-------------------------------

Vielä pienen hetken vierelläsi

Jenny Timosen dokumenttielokuva, jossa mukana kolme Pirkanmaan Hoitokodin saattohoitajaa. Elokuvan voit ostaa Suomalaisesta elokuvakaupasta tai Pirkanmaan Hoitokodin pääaulasta. Voit katsoa klippejä elokuvasta Aamulehden verkkosivuilta. Artikkeliin pääset tästä.

 

 

Ajankohtaista saattohoidosta


Pirkanmaan Hoitokodin vuosikertomus v. 2020

PDF-tiedostoVUOSIKERTOMUS 2020.pdf (2.3 MB)

Pirkanmaan Hoitokodin vuosikertomus v. 2018

PDF-tiedostoPirkanmaanHoitokoti_VSK_2018.pdf (4.2 MB)
Vuosikertomus 2018