Ajankohtaista


Tiedote 20.3. (päivitetty 25.3.):

 

Haluamme suojata potilaita ja henkilökuntaamme sekä varmistaa hyvän hoidon ja toimintamme jatkumisen.

Tavanomaiset vierailut ovat tästä johtuen Hoitokodilla toistaiseksi kielletty.

Vierailut ovat mahdollisia ainoastaan lähiomaiselle potilas- ja tilannekohtaisesti harkiten esimerkiksi kuoleman läheisyydessä.  Vierailla voi vain terveenä (ei flunssaoireita) hyvää käsihygieniaa noudattaen.

Vierailulle voi tulla vain sopimalla siitä etukäteen hoitajien kanssa, puh. 03 311 74 240.

Pahoittelemme kiellosta aiheutuvaa hankaluutta ja mielipahaa.

 

- Saattohoitotyömme vuodeosastolla ja kotipotilaiden luona jatkuu normaalisti. Pyrimme omalla toiminnallamme vähentämään tartuntariskiä ja mahdollistamaan henkilökuntamme häiriöttömän työskentelyn potilaan parhaaksi.

*Infektioiden leviämisen ehkäisemiseksi vältämme edelleen kättelyä ja myös muuta kosketusta. Olemme tehostaneet siivoustyötä ja lisänneet henkilöresurssia pintojen puhdistukseen.

Ajalla 18.3. -17.5. toimintamme muuttuu seuraavasti:

*Päiväkeskustoiminta on keskeytetty. Päiväkeskuksen sijaan tehostetaan tarvittaessa kotikäyntejä.

*Kaikki Hoitokodille sovitut tutustumiset ja koulutustilaisuudet perutaan tai siirretään syksyyn. Ilmoittautuneisiin ollaan erikseen yhteydessä uusista päivämääristä.

*Kaikki omaisten ryhmät: keskusteluryhmät vuodeosastolla, leskien ryhmä, 3kk muisteluilta ja sururyhmä peruutetaan.

* Vapaaehtoistyö Hoitokodilla on vähennetty minimiin ja vapaaehtoistyössä keskitytään vain lähimpään potilastyöhön. Lisäksi noudatamme vapaaehtoistyössä yläikärajaa, eli kaikki yli 70-vuotiaat on ohjattu pois vapaaehtoistyöstä.

* Sovitut muistotilaisuudet järjestetään, mutta uusia muistotilaisuuksia ei keväälle enää sovita.

Epäselvissä tilanteissa voit soittaa johtaja Anu Kartovaaralle, puh 050 364 61 81

 

 

------------------------

1.2.2020

Tervetuloa kevään 2020 Sururyhmään

 

Sururyhmä on tarkoitettu Pirkanmaan Hoitokodin piirissä läheisensä menettäneille.

Sururyhmä on suljettu vertaistukiryhmä, johon otetaan 7 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Sururyhmä järjestetään Pirkanmaan Hoitokodissa.

Sururyhmässä jaetaan yhdessä luopumisen yksilöllisiä polkuja, käsitellään surun olemusta ja muistellaan. Lisäksi pohdimme olemassaolon kysymyksiä ja etsimme voimavaroja sekä rohkeutta tulevaisuuteen.

 

Sururyhmä kokoontuu seuraavasti:

ti 3.3. klo 17:00 – 19:00

ti 10.3. klo 17:00 – 19:00

Väliviikko

Väliviikko

ti 31.3. klo 17:00 – 19:00

ti 7.4. klo 17:00 – 19:00

ti 14.4. klo 17:00 – 19:00

ti 21.4. klo 17:00 – 19:00

Väliviikko

ti 5.5. klo 17:00 – 19:00

 

Ryhmäläisten on tarkoitus osallistua kaikkiin tapaamisiin. Suosittelemme, että läheisen kuolemasta on kulunut aikaa vähintään kolme kuukautta. Osallistuminen ryhmään on maksutonta. Sururyhmän vetäjinä toimivat terapeutti Satu Marttila ja sairaanhoitaja Tuija Palomäki.

Ilmoittaudu puhelimitse numeroon 03 311 74240/sihteeri (arkisin klo 8.00 -15.00) viimeistään 14.2.2020.

 

KEVÄÄN SURURYHMÄ ON TÄYNNÄ. UUSI AIKUISTEN SURURYHMÄ JÄRJESTETÄÄN SYKSYLLÄ.

 

--------

1.12.2019

Haemme työsuhteeseen talouspäällikköä

 

Tarjolla mielenkiintoinen tehtävä omaleimaisessa työympäristössä. Jos etsit merkityksellistä työtä, tässä Sinulle, talousosaaja, uusi työpaikka:

Haemme Pirkanmaan Hoitokotiin 30-40 % osa-aikaiseen vakituiseen työsuhteeseen TALOUSPÄÄLLIKKÖÄ
vastaamaan säätiömme taloushallinnosta ja sopimusasioista. Tehtäviisi sisältyy talouden suunnittelu, seuranta sekä analyysit ja ennusteet kuukausiraportointeineen ja tilinpäätöksineen. Vastaat myös sijoitustoiminnastamme, vuokra-asuntojemme isännöinnistä sekä ostotoiminnasta. Olet aktiivisessa yhteistyössä säätiömme hallinnon, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja toimittajaverkostomme kanssa. Kuulut Hoitokodin johtoryhmään ja raportoit hoitokodin johtajalle.

Edellytämme tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa sekä useamman vuoden taloushallinnon kokemusta yksityiseltä/julkiselta/voittoa tavoittelemattomalta sektorilta. Ymmärrys arvosidonnaisen organisaation toiminnan periaatteista on sinulle eduksi. Hahmotat laajoja kokonaisuuksia, mutta pitkäjänteisyytesi riittää myös yksityiskohtaiseen sopimustekniikkaan. Toimit strategisena johdon kumppanina sekä hoidat sopimusneuvottelut ammattimaisen jämptillä otteella. Mahdolliset aikaisemmat verkostosi toimintaympäristöstämme tukevat työssä menestymistäsi.

Tarjoamme Sinulle mahdollisuuden työskennellä ammattitaitoisen ja sitoutuneen henkilökunnan kanssa talouden kokonaisvastuun parissa. Tehtävä sopii erinomaisesti esim. yrittäjälle tai muutoin osa-aikaiseen, joustavaan työaikaan soveltuvalle ammattilaiselle.

Lisätietoja tehtävästä antaa MPS-konsultti Hanna Nyqvist puh. 020 746 9421 ti 3.12. klo 13-14 ja ma 9.12. klo 14-15. Jätä hakemuksesi palkkatoiveineen osoitteessa uratori.mps.fi 11.12.2019 mennessä.

Tervetuloa eturivin paikalle toteuttamaan ja kehittämään saattohoitoa!

Pirkanmaan Hoitokoti on Syöpäpotilaiden Hoitokotisäätiön ylläpitämä palliatiiviseen hoitoon ja saattohoitoon erikoistunut 24- paikkainen yksikkö Tampereella. Toteutamme vaativan erityistason saattohoitoa sekä vuodeosasto- että kotihoitona. Pirkanmaan Hoitokoti on Suomen suurin ja vanhin saattohoitoon erikoistunut toimija (www.pirkanmaanhoitokoti.fi).

Haemme nyt moniammatilliseen työryhmäämme KOTIHOIDON OSA-AIKAISTA VASTUULÄÄKÄRIÄ 15.1.2020 alkaen. Kotihoidon lääkäri työskentelee Hoitokodilla kaksi päivää viikossa, joista toinen on toistaiseksi tiistai. Monipuoliseen työnkuvaan kuuluu vastaanoton pitäminen päiväkeskuspotilaille, kotikäynnit saattohoitopotilaiden luona ja moniammatillinen yhteistyö. Ideologianamme on toteuttaa kokonaisvaltaista hoitoa jossa huomioidaan potilaan lisäksi myös hänen läheisensä.

Etsimme joukkoomme kokenutta, ihmisläheistä, joustavaa ja moniammatillisesta työskentelystä nauttivaa henkilöä. Palliatiivisen lääketieteen erityispätevyyskoulutus katsotaan eduksi. Kotihoidon lisäksi työnkuvaa voi täydentää sijaistamalla vuodeosaston lääkäriä lomien ja poissaolojen aikana.

Työsi tueksi saat kokeneen, syvällistä erityisosaamista omaavan ja sitoutuneen moniammatillisen työryhmän. Teet työtä ketterässä organisaatiossa ja kehitysmyönteisessä ilmapiirissä. Työajat ovat neuvoteltavissa yksilöllisesti. Tehtävä antaa hienon mahdollisuuden olla kärkijoukossa kehittämässä erityisen vaativan saattohoidon palveluita Suomessa. Haku on voimassa soveltuvan henkilön löytymiseen asti.

Hakemukset: anu.kartovaara(at)pirkanmaanhoitokoti.fi

Lisätiedot: johtaja Anu Kartovaara, puh: 050 364 61 81 ja ylilääkäri Tarja Korhonen, puh 03-311 74 240

Pirkanmaan Hoitokodin vuosikertomus v. 2018

PDF-tiedostoPirkanmaanHoitokoti_VSK_2018.pdf (4.2 MB)
Vuosikertomus 2018

Vielä pienen hetken vierelläsi

Jenny Timosen dokumenttielokuva, jossa mukana kolme Pirkanmaan Hoitokodin saattohoitajaa. Elokuvan voit ostaa Suomalaisesta elokuvakaupasta tai Pirkanmaan Hoitokodin pääaulasta. Voit katsoa klippejä elokuvasta Aamulehden verkkosivuilta. Artikkeliin pääset tästä.