Koulutus

 

 

Pirkanmaan Hoitokoti on saattohoidon uranuurtaja pohjoismaissa: työntekijöillämme on vuosien kokemus haasteellisimmista saattohoitotilanteista. Hoitokotia ylläpitää Syöpäpotilaiden Hoitokotisäätiö, jonka yhtenä tavoitteena on lisätä saattohoitotietoisuutta ja – osaamista. Kaikki kouluttajamme toimivat käytännön saattohoitotyössä Hoitokodilla. Terveydenhuollon koulutuksen lisäksi heillä on laajasti lisä- ja menetelmäkoulutusta. He toimivat asiantuntijoina erilaisissa saattohoitoa kehittävissä työryhmissä valtakunnallisesti ja kouluttavat koko Suomen alueella.

Kaikki koulutusesitteemme löydät tästä linkistä: koulutusta ammattilaisille ja opiskelijoille.

Perehtymispäivä saattohoitoon Pirkanmaan Hoitokodissa 27.9.2019 klo 9:30 - 15:30: Perehtymispäivässä kuulet Pirkanmaan Hoitokodin toiminnasta ja saattohoidon periaatteista. Päivä alkaa toimitamme esittelyllä ja sisältää luennot oirehoidosta, läheisten tukemisesta, hoitajuudesta kuolevan vierellä ja ammatillisista haasteista. Päivän lopuksi tutustumme Hoitokodin tiloihin. Koulutus sopii saattohoidosta kiinnostuneille henkilöille ja / tai saattohoitoa omassa yksikössään kehittäville ammattilaisille. Päivä on suunnattu sosiaali- ja terveysalan työntekijöille ja opiskelijoille, mutta olet tervetullut myös yksityishenkilönä, jos haluat lisätä saattohoitotietouttasi. Kouluttajina toimivat Hoitokodin vastuuhenkilöt, hoitajat ja sosiaalityön ammattilaiset. Perehtymispäivän hinta on 40€, opiskelijaryhmiltä 25€/ opiskelija, vähintään 10 hengen ryhmä. Perehtymispäivä järjestetään syksyllä kahdesti kaikille avoimena päivänä, mutta se on tilattavissa ryhmille myös erikseen sovittavana ajankohtana. Vuonna 2018 yli 300 opiskelijaa kävi Hoitokodin tutustumispäivissä saamassa saattohoitotietoutta.

 

Älä pelkää kuolemaa – koulutusiltapäivät on kolmen koulutusiltapäivän kokonaisuus liittyen saattohoitoon ja kuoleman kohtaamiseen. Koulutusten tavoitteena on hälventää kuolevan hoitoon liittyviä pelkoja ja lisätä henkilökunnan saattohoito-osaamista. Koulutukset on suunnattu erityisesti käytännön hoito- ja hoivatyötä tekeville. Koulutusiltapäivän hinta on 60€. Kevään 2019 koulutukset ovat jo täynnä. Käy tarkistamassa syksyn koulutuspäivät linkin kautta ja ilmoittauduthan pikaisesti mukaan!

 

Ammattilaisten koulutuspäivä järjestetään syksyllä 2019 1. ja 22.10.  klo 9-16.  Tänä syksynä teemana on kivunhoito saattohoidossa. Päivän ohjelmaan sisältyy asiantutijasairaanhoitajan luento kokonaisvaltaisesta kivusta, lääkärin luento kivunlievityksestä ja  fysioterapeutti luennoi lääkkeettömistä kivunlievitysmenetelmistä. Lisäksi luvassa on opetusta kivun arvioinnista ja kirjaamisesta sekä lääkehoidon vasteen arvioinnista ja dokumentoinnista. Päivän tarkempi ohjelma ilmoitetaan elokuun aikana. Kummankin päivän ohjelma on sama, kysynnän mukaan voimme järjestää vielä kolmannen koulutuspäivän. Päivän hinta on 200€. Ilmoittautumiset: anu.kartovaara(at)pirkanmaanhoitokoti.fi

 

Hoitokodilla järjestettävät koulutukset ja opintokäynnit:

johtaja Anu Kartovaara p. 050 364 61 81 tai anu.kartovaara(at)pirkanmaanhoitokoti.fi