Uusia potilashuoneita valmistuu

Monivaiheinen ja pitkällinen peruskorjauksemme on jälleen nivelvaiheessa: kuudesta vaiheesta toinen on lopuillaan ja vuodeosastomme puolikas on kuoriutumassa pressujen alta. Mitä halusimme uusilta potilashuoneilta?

Yksityisyyttä

Osastollemme valmistui kaksi uutta yhden hengen huonetta. Vaikka huonetoveri on joskus toivottu keskustelukumppani ja mukavaa seuraa, on potilaan ja perheen toiveena yleensä yhden hengen huone. 

Turvallisuutta

Peruskorjauksen jälkeen kaikki potilashuoneemme ovat samassa tasossa ja lähempänä hoitajien työpistettä. Näin olemme koko ajan kuulolla. Pesutiloissa tukikahvat ovat kohdillaan, ja hoitaja pystyy paremmin auttamaan apua tarvitsevaa. Potilashuoneiden wc-tiloissa on lattialämmitys ja pääsimme eroon kulmikkaista seinäpattereista. Yövalo syttyy liiketunnistimella. 

Perhekeskeisyyttä

Saimme kaksi tilavaa uutta huonetta, jossa potilasta voi tulla tapaamaan koko perheen voimin ja kaikki mahtuvat. Lapsilla on tilaa levittää lelunsa ja mahtuu katselemaan esimerkiksi telkkaria. Huoneissa on pienet jääkaapit, joihin voi säilöä omia herkkuja ja eväitä. Tarvittaessa huoneeseen mahtuu sänky myös läheiselle.

Ilmavuutta ja rauhaa

Fyysinen ympäristö on yksi tapa lievittää oireita: niin henkisiä kuin fyysisiäkin. Katon pitää olla korkealla, materiaalien ilmavia ja värien rauhoittavia. Jokaisessa yhden hengen huoneessa on seinällä myös maisema, joka vie ajatukset kesäiseen luontoon. Värimaailmassa on pyritty luonnonläheisyyteen. Valaistuksessa kiinnitettiin erityistä huomioita siihen, että se ei häikäise vuodepotilasta.

Hyvän työympäristön

Vuodeosastollamme on monen ammattilaisen työpaikka vuoden jokaisena päivänä vuorokauden ympäri. Potilashuoneissa autetaan päivittäisissä toimissa, kuunnellaan, siivotaan, tehdään hoitotoimenpiteitä, annetaan lääkkeitä ja joskus ehtoollistakin. Tarvitaan muun muassa valoa, helposti siivottavat pinnat ja hyvät hygieniakäytännöt.

Peruskorjaus jatkuu. Paljon vaaditaan vielä keskeneräisyyden ja muiden remonttiin liittyvien ikävien asioiden sietoa. Mutta jo nyt on saatu paljon hyvää. Henkilökuntamme on ollut mukana tilojen suunnittelussa ja viimeisiä silauksia tehdään yhdessä.

Saattohoito on moniammatillista, myös tilojen suunnittelun osalta.

Haluatko tehdä hyvää? 

Uudet potilashuoneemme kaipaisivat nojatuoleja. Niitä pitäisi olla helppo siirrellä ja niistä pitäisi päästä helposti ylös. Mutta olisi tosi ihanaa, jos niihin voisi myös välillä torkahtaa itsekin, kun vietetään aikaa potilaan vuoteen vierellä. Löytyisikö meille kotimainen hyväntekijä?

Vilkaise myös muut toiveemme lahjalistaltamme.