Tule tekemään vintagelöytöjä ja bongaa kierrätysaarteita

Laseja, koriste-esineitä, maljakoita, astioita, pääsiäiskoristeita.

Yksi Tampereen parhaiten piilossa olevia shoppailuaarteista on ehdottomasti Pirkanmaan Hoitokodin Kymppikirppis. Kaikki on siistiä, ehjää, puhdasta, kauniisti aseteltua ja harkittua. Ja asiakaspalvelu on tietenkin vertaansa vailla.

Kirpputori saattohoitokodin alakerrassa

Pirkanmaan Hoitokodin alakerrassa toimivalla kirpputorilla myydään meille lahjoitettua tavaraa. Kirpputorillamme on myynnissä vaatteita, kenkiä, koruja, kodin tarvikkeita ja tekstiilejä sekä harkittu valikoima kirjallisuutta, tauluja ja taidetta.

Kirpputorimme toimii kokonaan vapaaehtoisvoimin. Vapaaehtoisten tiimi jakaa yhdessä työvuoronsa, huolehtii myytävien tavaroiden vastaanottamisesta, huoltamisesta ja esillepanosta sekä myymälän somistamisesta aina kauden mukaan. 

Kirppiksemme on olemassa monesta syystä ja sen palveluista on iloa eri näkökulmista. Kirpputorin tausta on varainhankinnassa. Se on yksi tulonhankkimisväline: myynnillä rahoitetaan niitä läheisten tukemisen palveluita, jotka ovat kaikille maksuttomia. Kirpputorin koko tuotto käytetään lyhentämättömänä saattohoidon tukemiseen.

Kirpputori palvelee hoitokotia monella tapaa

Omaisen saattohoitoaika jää aina koko perheen muistoihin erityisenä, hyvin poikkeuksellisena ajanjaksona. Tuohon aikaan palataan muistoissa ja puheissa, ja meillä niin tapahtuu usein kirpputorin kassalla.

Varainhankinnan lisäksi Kymppikirppis onkin myös kohtaamispaikka: mahdollisuus muistojen jakamiseen ja jutusteluun. Kirpputorin kassalla kuulee aika usein: ”minun omaiseni oli täällä hoidossa”. Tuosta lauseesta alkaa muisteleminen ja yhteinen keskustelu.

Kirpputorilla ei ole turhaan tuoleja myyntitiskien lomassa. Vapaaehtoisillamme on aikaa kuuntelemiseen ja taitoa kohtaamiseen myös täällä.

Kirpputorin ehtymättömät varannot palvelevat myös vuodeosastoamme: jos potilas tarvitsee päälleen nopeasti jotain siistiä tai vaikka juhlavaakin, löytyy apu alakerran kirpputorilta ja spontaaneihin syntymäpäiväkutsuihin saadaan toivottua juhlan tuntua.

Usein yhteinen kirpputorikäynti on myös potilaan vieraidensa kanssa suorittama piipahdus takaisin normaaliin arkeen: yhdessä tehty pienen pieni ostosmatka.

Tervetuloa Kymppikirppikselle!

Käyn myös itse säännöllisesti kirpputorin rouviemme puettavana. Kirpputorilta olen löytänyt asut sekä edustustilaisuuksiin, työarkeen että vapaa-aikaankin.

Ihailen kaupan alan ammattilaisten osaamista ja silmää: kaikki on esillä kauniisti. Olen myös aikaa sitten oppinut, että harvoin järjestettäviä juhlatilaisuuksia varten on turha säilyttää kotona kuppojen ja kippojen armeijaa: ostan edullisesti tarvittavan serviisin ja lahjoitan sen takaisin myyntiin kalaasieni jälkeen.

Parin viikon päästä tarvitsen reilusti skumppalaseja ja niitä on kiva hankkia ihan oikeiden lasien valikoima. Pikainen tutkimusmatkani tulos on, että euron kappalehintaan saan juhliini kauniit lasit. Ihan jokainen ei ole samanlainen, mutta eivätpä ole juhlijatkaan 🙂

Kirpputorimme on auki arkipäivisin klo 11–16. Pääset kirpputorille alapihan ovesta, oven edessä on viitta joka ohjaa ostoksille. 

Olet lämpimästi tervetullut!

Anu_Pirho_lattialla_pieni

Kirjoittaja:

Anu Kartovaara

Pirkanmaan Hoitokodin johtaja