Tukea syöpään sairastuneille läheisille

Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen kriisityöntekijät Kristiina Mattsson ja Kaisa Ronkainen.

Pirkanmaan Syöpäyhdistys tarjoaa tukea syöpään sairastuneille ja läheisille myös elämän loppuvaiheessa ja surussa. Avun ja tuen muotoja on useita.

Prikanmaan Syöpäyhdistyksen kriisityöntekijät Kristiina Mattsson ja Kaisa Ronkainen kävivät Pirkanmaan Hoitokodilla kertomassa työntekijöillemme syöpäyhdistyksen palveluista. Vierailun tarkoitus oli antaa meille työntekijöille tietoa, jotta osaisimme kertoa potilaille ja heidän läheisilleen Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen palveluista liittyen erityisesti elämän loppuvaiheeseen.

Haluamme yhdessä varmistaa, että kukaan ei jää ilman tukea eikä apu lopu kesken, kun sitä vielä tarvitaan. Palveluista on suuri ilo myös hoitokodin toiminnan piirissä oleville potilaille ja heidän läheisilleen.

Tuki voi olla keskustelua ammattilaisen vastaanotolla tai syöpään sairastuneen läheiselle voidaan yhdistyksen kautta järjestää myös tukihenkilö. Myös vertaistuellisia ryhmiä on tarjolla ensi syksynä.

Syöpään sairastunut tai läheinen – kaipaatko tukea?

Keskusteluajan psykososiaalisen tuen asiantuntijan luokse saa nopeasti, jopa seuraavaksi päiväksi, kuitenkin viimeistään kolmen päivän päähän. Pirsyn palveluihin ei tarvita lähetettä ja ne ovat asiakkaalle maksuttomia. Pirsyn palvelut voivat olla merkittävä lisätuki potilaillemme.

Jos haluaisit apua tai tukea Pirkanmaan Syöpäyhdistyksestä, voit soittaa tai varata ajan verkossa www.pirsy.fi. Avun tarvetta ja sopiva tukimuoto arvioidaan aina yhdessä työntekijän kanssa.

Lisätietoja Pirsyn palveluista saa tarvittaessa myös hoitokodin sosiaalityöntekijältä ja muulta henkilökunnalta.