Konsultaatiopalvelut

Ylilääkäri Tarja Korhonen
Kotihoidon lääkäri Elisa Marjamäki

Pirkanmaan Hoitokodilta annetaan mielellään konsultaatio-ohjeistusta saattohoitoa koskevissa ongelmatilanteissa. Pienemmistä konsultaatioista ei laskuteta, vaan kannustetaan konsultoimaan matalalla kynnyksellä, jos jokin asia askarruttaa saattohoitopotilaan hoidossa. Pirkanmaan kuntien pyynnöstä olemme lisänneet vuoden 2013 tuotteistukseen erikseen perusteellisemman lääkärin puhelin- ja/tai kirjekonsultaation sekä lääkärin konsultaatiokäynnin potilaan luo.

Tällaisessa kirje/puhelinkonsultaatiossa Hoitokodin saattohoidon asiantuntijalääkäri perehtyy perusteellisesti potilaasta etukäteen toimitettuihin sairauskertomustietoihin, antaa jatkohoito-ohjeistuksen ja kirjaa konsultaation sairauskertomustietoihin. Tavoitteena on, että tällöin konsultaation myötä potilaan hoito voisi jatkua entisessä hoitopaikassa ja vältyttäisiin potilaan siirroilta toiseen hoitolaitokseen, kun oirehoito tehostuu ja tilanne saadaan paremmin hallintaan.

Myös saattohoidon asiantuntijalääkärin konsultaatiokäynti potilaan luo on mahdollinen Pirkanmaan alueella. Tällöin Hoitokodin konsultoiva lääkäri antaa ohjeistusta potilaan jatkohoidon suhteen hoitovastuun pysyessä omalla kotipaikkakunnalla.

Konsultaationumeromme on arkisin Puh. 03–311 74 204 klo 8:30-15:30.
 

Konsultaatiopalveluiden hinnat kuntalaskutuksena

  • Lääkärin puhelin-ja/tai kirjekonsultaatio 100 €
  • Lääkärin konsultaatiokäynti potilaan luo 250 € /2 h matkoineen