Terapeutti

Pirkanmaan Hoitokodin psykososiaalisen tuen päällikkönä työskentelee sairaanhoitaja, traumapsykoterapeuttiopiskelija Satu Marttila. Psykososiaalisen tuen päällikkö vastaa myös  Hoitotokodin hengellisestä työstä. Lisäksi hän toimii kouluttajana.

Työssä pyritään vastaamaan potilaiden ja heidän läheistensä psyykkisiin ja eksistentiaalisiin tarpeisiin. Keskustelut voidaan pitää potilaan sängyn vierellä tai esimerkiksi kahvikupin äärellä tai ulkoillen. Tapaamiset järjestetään spontaanisti tai ajanvarauksella. Erityisiä tuen muotoja ovat lasten ja nuorten surun tukikeskustelut, läheisten ryhmät niin päiväkeskuksessa kuin osastolla sekä sururyhmien ohjaaminen. Läheisillä on mahdollisuus varata keskusteluaika terapeutin kanssa myös potilaan kuoleman jälkeen.

Surussa ja luopumisessa pyritään tukemaan osana saattohoitoa. Erityisesti lapset tarvitsevat tukea myös läheisensä kuoleman jälkeen ja tämä pyritään varmistamaan joko tapaamisilla Hoitokodilla tai tarvittaessa kotikäynnein. Joskus sairaus etenee niin nopeasti, että potilas ei ehdi varsinaisen saattohoidon piiriin ennen kuolemaansa. Myös tällöin on tarjolla tukea lähiomaisille potilaan kuoleman jälkeen. Tuen piiriin tullaan lääkärin lähetteellä.

Sähköpostit muotoa: etunimi.sukunimi(at)pirkanmaanhoitokoti.fi