Pappi

Hoitokodilla työskentelee pappi. Papin läsnäolopäivät voit tarkistaa hoitajilta. Talon oma pappi vastaa potilaiden ja omaisten hengellisiin ja henkisiin tarpeisiin yhdessä muun henkilökunnan kanssa.

Hoitokodissa hengellinen tukeminen nousee uskonnonvapauden pohjalta kunnioittaen jokaisen uskonnollista vakaumusta ja elämänkatsomusta. Yhteydenotto pappiin ei edellytä kirkon jäsenyyttä. Pappi voi olla yhteydessä myös potilaan omaan uskontokuntaan pyydettäessä.

Pappi käy tervehtimässä potilaita ja on käytettävissä henkilökohtaisiin keskusteluihin. Pappia sitoo ehdoton vaitiolovelvollisuus. Hoitokodin pappi tukee suru- ja luopumisprosessissa, lohduttaa ja kuuntelee. Hoitokodilla vietetään lisäksi viikoittain hengellisiä tuokioita (laulutilaisuuksia, ehtoollishartauksia). Ehtoollisen ja rukoushetkien vietto on mahdollista myös yksityisesti omassa huoneessa.

Koska Hoitokodin papin työaika on rajallinen, pyydämme omaisia ystävällisesti ottamaan yhteyttä oman seurakuntanne pappeihin hautaan siunaamiseen liittyvissä asioissa.