Kiitos testamenttilahjoittaja – olet meille olemassa joka päivä

Kuljet äänettä jonkun sellaisen rinnalla, joka rinnalla kulkijaa kaipaa.

Kuolema on aina surullinen asia: elämä on päättynyt, useimmiten joku tai jotkut ovat menettäneet rakkaansa. Mikään asia ei menetystä hyvitä tai sitä korjaa.

Silti siinä, että saan hoitokodin edustajana kutsun perunkirjoitukseen, on toivon siemen. 

Surussa tukeminen on kauaskantoista mielenterveystyötä

Hoitokodille tehty testamenttilahjoitus on aina mahdollisuus hyvään.

Testamentin varoilla tuodaan tukea, apua ja lohtua sitä eniten tarvitseville: järjestämme testamenttilahjoitusten turvin maksuttomia palveluita erityisesti lapsille ja nuorille, mutta myös muille läheisensä menettäneille.

Surussa saatu tuki on kauaskantoista mielenterveystyötä, josta voi olla apua ihmiselle vuosikymmeniä eteenpäin.

Kunniallisesti ja kunnioittavasti loppuun saakka

Perunkirjoitus on minulle se hetki, kun tapaan meitä testamentissaan muistaneen vainajan omaiset, jos heitä on. Joskus heitä ei ole ja tilaisuudessa on läsnä vain virkansa puolesta tehtäviään hoitavia henkilöitä. Kyselen niin paljon kuin tohdin tutustuakseni lahjoittajaan.

Pyydän valokuvaa, jotta voimme muistaa lahjoittajaa ja kyselen hänelle tärkeistä asioista. Huomaan joka kerta harmittelevani, etten tuntenut meitä muistanutta henkilöä. Vielä enemmän harmittelen sitä, etten voi lahjoittajaa enää millään kiittää.

Joskus pääsen kuin pääsenkin tutustumaan vainajaan. Joskus perunkirjoituksessa saan asunnon avaimet, sillä työksemme jää vainajan omaisuudesta huolehtiminen ja asunnon myynti.

Ensimmäiseksi lähden käymään lahjoittajan asunnolla. Istun autioituneessa keittiössä hiljaa ja pohdin, millainen persoona lahjoittaja on ollut. Keräilen asiapaperit ja muut arkaluontoiset asiakirjat talteen. Sitten alamme tyhjentää asuntoa vaiheittain.

Saattohoidossa vainajaa kohdellaan aina kauniisti ja kunnioittavasti. Samalla tavoin huolehdimme myös jäämistöstä: kunnioittavasti ja vaitiolon muistaen. Onhan koti meille kaikille pyhä paikka.

Kiitos sinulle, joka muistit meitä testamentissasi

Ajattelen lämpimiä ajatuksia katse taivaissa: kunpa näkisit, kuinka suuri merkitys lahjallasi on ja kuinka kiitollisia olemme. Olet testamenttisi kautta osa meidän erityistä työtämme, jota tehdään suurella sydämellä. Myös sinun sydämesi oli tässä mukana.

Uskon että teit testamenttisi lämpimin ajatuksin ja varmaankin toimintamme oli sinulle jostain näkökulmasta jo tuttua. Minä en ehkä tuntenut sinua, mutta olisin halunnut tavata sinut.

Olisin halunnut näyttää ja kertoa, mitä kaikkea hyvää lahjoituksellasi tehdään.

Meille lahjoitettu raha ei päädy koskaan kauas tai huku osaksi byrokratiaa. Se on pienen toimijan etu.

Lahjoituksesi on terapeutin kiireetön keskusteluhetki läheisten kanssa, lapsivieraidemme leikkihetki viihtyisässä ympäristössä, hiljentyjän huokaus kauniissa kappelissa, sururyhmässä jaettu muisto tai mukaan annettu käytännön opaslehtinen. Kuljet äänettä jonkun sellaisen rinnalla, joka rinnalla kulkijaa kaipaa.

Olet meille olemassa joka päivä.

Anu_Pirho_lattialla_pieni

Kirjoittaja:

Anu Kartovaara

Pirkanmaan Hoitokodin johtaja

Muista hoitokotiamme testamentissasi – lakimiehemme auttaa

Haluatko muistaa Pirkanmaan Hoitokotia testamentissasi? Yhteistyökumppanimme Asianajotoimisto Tempo Oy laatii testamentin puolestasi.

Testamentti on testamentintekijälle maksuton. Haluamme tällä tavalla kiittää saamastamme tuesta.

Lue lisää testamenttilahjoituksesta hoitokodille.